Досадно, уште подосадно, најдосадно

Чекав една недела за Форум да го објави онлајн текстот за медиумите кој го објави минатата недела во печатеното издание.

ЛАГИ, ГОЛЕМИ ЛАГИ И СТАТИСТИКА

досадно

повторување

трачарење

дополнителни шпекулирања

его, его, его

клише

плачење

без иницијатива

без желба за подобрување

Ова не важи само за медиумите кои се споменати, туку и за Форум+ кој редовно си ја преповторува истата тема, демек нешто тие сега прават некои анализи, некои согледувања, а само ги пренесуваат чаршиските муабети.

Едни исти луѓе, едни исти коментари, од време на време само наставките (оние кој од кој медиум доаѓа) се менуваат. И ништо повеќе од тоа.

Постов се трудев да личи на постовите на Juan Antonio Giner 🙂

Technorati Tags: , , , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Досадно, уште подосадно, најдосадно

  1. sead93 31/03/2007 at 08:23

    Имаше сличен, мифка, текст во бр 386 на „Капитал“ датиран 22 март 2007, „За македонските медиуми и сексот“, Љупчо Зајков, стр. 7-8 (со Смиленски на насловна), као за медиумите дрн-дрн јариња во стилот, као што велиш, тотал муабетџиски и го нарекува авторов (хуредникот, ти се молам :)) „анализа“…ја мислам вак, он ми кажа так, овој е буљаш, оној е лопов и така…добро ако они немаат пари и луѓе да прават издржани анализи нека не тропаат дека тоа што го објавуваат се анализи. Башка открив дека капитал ги објавуваат онлајн печатените издание со „погрешни датуми“, па она што онлајн пишува дека е 22-ро мартовско издание е „у ствари“ две недели пред тоа, то ест печатено издание од 8 март. Глупости, ако имаат политика да префрлаат онлајн по две недели нека не л'жат таму оти е тој и тој датум, нема потреба.

Comments are closed.