eJournalUSA

Навистина би било небалгодарно кога би се обидел да направам споредба меѓу Америка и Македонија кога станува збор за информациско општество, е-влада и така натаму.

Доволно е само да сме свесни за 20% од работите кои ти е ги правата а да адаптираме само 1%.

На страната USINFO креирана од страна на U.S. Department of State’s Bureau of International Information Programs деновиве излезе новиот број на нивното месечно електронско издание eJournalUSA. Овој број е насловен Media Emerging и опфаќа еден куп актуелни и интересни теми од областа на новите медиуми, блогови итн.

Ова се насловите на претходните изданија:
The Challenges of Globalization
Entrepreneurship and Small Business
Foundations of Democracy
College and University Education in the United States

Се разбира авторите се едни од најкомпететните, сепак држава плаќа :)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments eJournalUSA

  1. parking melbourne ai 21/11/2012 at 03:37

    Josh Billings~ There is nothing so easy to learn as experience and nothing so hard to apply.

Comments are closed.