Несоодветни најави за прилози во вести

Овој кус пост е инспириран од едно извонредно видео од „Шоуто на Џон Стјуарт“ (The Daily Show with Jon Stewart), и се однесува на екплоатацијата на вниманието на гледачите од страна на уредниците на вести со различни несоодветни тактики, теми и методи. Да, да, ова се однесува и на тебе Менче (или беше Ленче?) Точи, манипулацијата со вниманието на гледачите, по секоја цена, претставува една од сивите страни на слободата на говорот, па пораката би била дека секоја слобода на говор, мра нужно во себе да вклучува и одговорност на новинарот, но и секој кој ја практикува слободата на говорот и дистрибуирање на информации. Инџојте:

The Daily Show With Jon StewartM – Th 11p / 10c
Inappropriate News Teasers
comedycentral.com
Daily Show Full EpisodesEconomic CrisisPolitical Humor

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Несоодветни најави за прилози во вести

  1. Viktor 02/04/2009 at 16:29

    хаха Stewart е луд сто посто 🙂 „Is it Baltimor?“ =)))

Comments are closed.