NY Times линкува блогови?

NY Times има нов дизајн. Многу бел дизајн. И многу нови содржини и пристапи. Ова последнови ми се чини најаважно, тие ги адаптираа своите пристапи според навиките потребите и желбите на читателите. Ева на кратко како тие го обајснуват нивниот редизај и некои од новите содржини:

Our goal when we set out to redesign The Times Web site more than a year ago was to make experiencing The New York Times online simpler and more useful. We hope you conclude that we have done that on the new pages appearing for the first time this month.

We have expanded the page to take advantage of the larger monitors now used by the vast majority of our readers. We’ve improved the navigation throughout the site so that no matter what page you land on, you can easily dig deeper into other sections or use our multimedia.

We also wanted to give our readers a greater voice and sprinkle a little more serendipity around the site by providing prominent links to a list of most e-mailed and blogged articles, most searched for information and popular movies. A new tab at the top of the page takes you directly to all our most popular features.

Another new tab takes you to a list of articles as they appeared in the newspaper, section-by-section.

Поминав 30 минути низ нивниот сајт и навистина делува импресивно.

Извор: A letter to our readers (NY Times )

Technorati Tags: , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

5 Comments NY Times линкува блогови?

 1. вероника 17/04/2006 at 15:03

  те молам кажи ми дали постои некој начин да се читаат колумнистите на Тајмс без наплата?

  како редовен читател на тајмс, многу тешко ми падна што ги ставија на сабскрајб. Нешто ми кажуваат дека можело преку хералд трибјун, меѓутоа мене стриктно ми се битни колумнистите.

  и редовно те читам, да знаеш! меѓу најдобрите си, по мое мислење, меѓу другото и затоа што не се бавиш со малограѓанштина и тривијалности. не се појавив само за советов за кој те замолувам. впрочем, како што рече, и не треба сите да бидат блогери :)!

  само напред! ви посакувам следен чекор да ви биде гостување на Светла точка!

 2. Darko156 19/04/2006 at 10:42

  Вероника, се обидов да најдам некоја алтернатива, ама не ми успеа

  мислам дека тоа се сервиси кои никој не сака да ги уништува и затоа нема заобиколен пат, едноставно бизнис си е бизнис

  жалам

 3. вероника 19/04/2006 at 21:13

  така и си мислев, ама ај викам да прашам поупатен. фала сепак 🙂

  оф топик, те препорачувам по сите канали! ваљда на сајтметарот има и мој мал придонес 🙂

 4. Darko156 20/04/2006 at 17:16

  семам да прашам кои и какви канали??

  благодарам за препораките, мене ме радува кога ќе воочам дека имам уште еден редовен вистински читател

 5. вероника 22/04/2006 at 18:04

  смееш 🙂

  се работи за мејлинг листи, претежно наменски (или колеги сегашни и поранешни, или студенти низ Европа, или балкански мрежи).

  блогерството,макар и пасивно, тоест воајерски 🙂 ми е една нова заразна фасцинација, која полека и суптилно ја ширам и по луѓе кои интернетот до вчера го користеле само за месинџер.

  техничкиот и програмерскиот аспект ни најмалку не ме интересира, но содржинскиот итекако.

  ете.

Comments are closed.