Technorati Tags

Сервисот Технорати може да пребарува низ блог постовите според клучни зборови или лабели, кои во оригинал се нарекуваат тагови (tags). Некои платформи за блогирање, како на пример WordPress, поддржуваат категоризација на текстовите, која Technorati ја користи за тагирање. Оваа платформа која јас ја користам, Blogger, нема таква можност.

Бидејќи немањето тагови значи и помалку луѓе кои дошле да го прочитаат напишаниот текст, јасно е дека за авторот на блогот е подобро сам да ги внесува таговите. Но како? Форматот во кој треба да се внесуваат таговите е како на примерот подолу …повеќе

Goodbytes стави многу корисен туторијал и алатка за која би требало да мечтее секој блогер. Побрзајте да ја видите и започнете со користење. Крајниот исход од оваа препорака се гледа на дното на овој мој пост 🙂

Technorati Tags:

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Technorati Tags

  1. melbourne airport 21/11/2012 at 13:12

    Q: Where do you find 60 million french jokes? A: In France.

Comments are closed.