Блогерите никогаш не спијат

Се започнало кога еден американски политичар (Mr. Kaloogian) се обидел на веб да ја претстави мирната околина во Ирак. Тој објавил слика како дел од приказната со следнава легенда:

Iraq (including Baghdad) is much more calm and stable than what many people believe it to be. But each day, the news media finds any violence occurring in the country and screams and shouts about it — in part because many journalists are opposed to the U.S. effort to fight terrorism.”

Арно ама веќе неколку години наназад постојат блогови и една моќна блогосфера. е таа блогосфера иницирана од Joshua M. Marshall автор на блогот TalkingPointMemo започнала да трага по местото кое е сликано на објавената фотографија. Но…

It turns out that the photo was taken in a suburb of Istanbul last summer by a member of a group Mr. Kaloogian led to the Middle East in support of President Bush. Mr. Kaloogian said photos taken by the party had been mixed up.

Наравоучение: не се сомневајте во моќта на сурферите/блогерите 🙂

Извор: 5W Mingon-Media, NewYorkTimes

Technorati Tags: , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.