Зошто служат медиумите?

Топла препорака:

Колку и да звучи чудно, ние сакаме да слушаме вести кои ги потврдуваат и ги вкаменуваат нашите ставови и верувања, а тоа се одразува и на нашиот избор на медиумите кои ги консумираме. Меѓутоа, улогата на медиумите не е само да им се угоди на вкусовите на нивните потрошувачи преку известување за настани кои сака да ги слушне само нивната публика. Во демократските општества другите медиуми може да “покажат и докажат” како медиумот ја преобликувал, препакувал или, пак, едноставно ја скрил информацијата. Тоа сигурно ќе се одрази на угледот на компанијата, а потоа и на самиот профит и постоењето на медиумската куќа, бидејќи читателите и гледачите сакаат да слушаат вести кои се во согласност со нивната филозофија, но не сакаат никој да ги лаже, манипулира или, пак, едноставно да крие релевантни информации од нив. …повеќе

Последната колумната на Ивица Боцевски

Извор: Утрински весник

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Зошто служат медиумите?

 1. GoodBytes 13/04/2006 at 22:36

  Дарко, ако сакаш на таговиве да им ставаш празно место (како на пример име и презиме), тогаш прави ги како што ги правиш, па потоа во линкот додај празно место, а во вредноста каде го дефинираш "href", наместо празно место стави %20 (споено).

  На пример: href="ht…tag/Jesse%20Shapiro">Jesse Shapiro

 2. Darko156 14/04/2006 at 10:18

  Благодарам

 3. Darko156 14/04/2006 at 10:24

  е сега уште да ми кажеш како на кирилицата да го најдам вистинското место во хтмл кодот каде да го вментам тоа %20

  🙂

  јас не го гледам кодот со кирилица туку со некои чудни бројки и знаци

Comments are closed.