Граѓански медиуми по Обама

Кое е значењето на новите медиуми во претседателската трка во САД?

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Граѓански медиуми по Обама

 1. Бранка 22/04/2008 at 01:21

  Е ова е улогата на новите медиуми во изборите во САД:

  http://youtube.com/watch?v=dyjXt1zSXHU

  Кампањата и успехот на оваа шармантна "волонтерка" на Барак може да ја погледнете целосно на блогот на Obama Girl:

  http://www.obamagirl.typepad.com/blog

  или на BarelyPolitical:
  http://www.barelypolitical.com/

  Мислам дека е одличен (а богами и ретко забавен :)) пример, и дека сигурно ќе се позанимавате повеќе со темава веднаш по кликањето на првиот линк 🙂

  Шала на страна, ваквата кампања имала видлив успех во САД да ги анимира граѓаните да се "заинтересираат" за политика и за избори, откако сериозно се загрижиле дека САД е на 139-то место од 172 земји според % на излезност на избори.

  Колку навистина ќе се зголеми процентот, останува да видиме.

  Но ако ништо друго, Obama Girl видеото успеало да достигне 6 мил. посети за само неколку дена, што и донело на Amber Lee (Obama Girl) неверојатна популарност, насловни страници, интервјуа на CNN, Fox, итн., топ рангирања како: most influential women на MSN за 2007, top political video на AOL, меѓу top 10 videos of the year на YouTube, top ten political moment of the year на New York Times, итн, итн…

  Во секој случај, феномен кој навистина заслужува внимание.

 2. melbourne airport sh 21/11/2012 at 04:38

  Teacher: This note from your father looks like your handwriting? Pupil: Well, yes, he borrowed my pen!

Comments are closed.