Старт за сериозни почетници

Низ интернетов, и низ блоговиве Македонски или светски може да јадете милион текстови за блогови и граѓанското новинатство. Следнава препорака е наменета најмногу за новинарите или оние кои мислат дека се новинари, и за оние мрзливите или непознавачите на англискиот јазик.

Текстот се вика Pretraživanje blogova i građansko novinarstvo и е сублимат на повеќе работи врзан за блогосферата и некои ситни работи околу неа. Автор е Šefik Tatlić, независен новинар од Сараево.

Од блог пребарувачи, новинарски блогови, најпознати светски блогови, блог сервиси, етили, стандарди па се до (се рабира) неизбежни препорачани линкови.

Се на се солиден текст со кои некои работи може да ги ставите во некаква логичка слика. Патем текстот е дел од сајтот НЕТНОВИНАР каде може да се најдат уште неколку интересни текстови, се разбира повторно наменети за новинари.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Старт за сериозни почетници

  1. Loyd Wage 21/11/2012 at 11:17

    Hello! I have examine some of one’s posting here and observed it fascinating and it makes a ton of sense. Plus i enjoy your theme right here. Thumbs up! Keep on sharing!

Comments are closed.