USAToday со зголемена посетеност

Нешто повеќе од еден месец им беше потребно на редовните посетители но и на оние новите да се навикнат на новиот изгледна и концепт на USAToday. Тие неодамна комплетно го редизајнираа својот сајт, и во него акцент ставија на градење на заедница.

После еден месец според Nielsen//NetRatings нивниот сајт забележал 21% зголемена посетеност.

Traffic on USAToday.com is up 21% since the site was relaunched in March — and the number of registered users has more than triple…

…USA Today said the number of registrations jumped 380% over February, and that readers are spending more time per visit. Nearly 40,000 user comments were posted in March, the paper said. Gaining the most traffic were the Sports, Money, Travel and Tech sections of the site…(Editor&Publisher)

Technorati Tags: , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.