Пад на продажба на два големи пазара

Деновиве независно едни од други две вести јасно го покажаа трендот која во следните неколку години ќе биде голем предизвик за медиумската индустрија.

Имено и весниците во САД и весниците во Кина јавуваат загуба. Кај Американците загубата се однесува на првиот квартал од оваа година (NewYorkTimes) а кај Кинезите таа се однесува за 2005. година (China View)

Малку неспоредливо ама ќе надоврзам локални чаршиски муабети кои велат дека и во МК падот на тиражите (претпоставувам и заработката) е голем последниве неколку месеци. Навистина штета што тоа во МК не се работи транспарентно колку што тоа е практика во светот ама што е тука е, економиситите би рекле пазарот сето тоа ќе го изрегулира :)

Извор: САД, Кина, МК :)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.