Кога интернетот не е доволно брз

Вооружено лице во кампот на „Virginia Tech“, Вирџинија, САД, денес смртно застрела 31 лице:

A gunman opened fire in a Virginia Tech dorm and then, two hours later, in a classroom across campus, killing at least 30 people in the deadliest shooting rampage in U.S. history, government officials told The Associated Press. The gunman was killed, bringing the death toll to 31 …Yahoo News

Инцидентот се случил во две одделни локации (во домот West Ambler Johnston Hall и потем во училниците на универзитетот, Norris Hall) со временска дистанца од 2 часа. Во првиот наврат биле убиени 2 додека во вториот кој се случил 2 часа подоцна (?) биле застрелани 30 лица, најверојатно, речиси сигурно, од исто (1) лице. Единствена мера која одговорните по првото пукање ја презеле да ги предупредат студентите била…„праќање на email до студентите“ (?). Фатална грешка, пута 30. Емаил? Некој тука мислам дека премногу живеел во розовиот свет на Бил Гејтс и слични„ IT“ пропагатори на него.

“What happened today this was ridiculous,” student Jason Piatt told CNN. He said the first warning from the university of a shooting on campus came in an e-mail about two hours after the first deadly burst of gunfire. “While they’re sending out that e-mail, 22 more people got killed,” Piatt said …Yahoo News

Среда: 17:20

Во дополнение на веста уште два линка за инволвираноста на очевидците во улога на „citizen journalists“:

Virginia Tech cellphone video

Eyewitness testimonies and footage dominate news, citizen journalists, online communities give unique perspective

Technorati Tags: , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.