За гагаџиите (новинарите)

ijnet поставува многу едноставно прашање:

Should journalists accept gifts?

И нормално, долга дискусија е сосем очекувана работа. Бујрум појдете таму разгледајте, или погледнете едно сумизирање на Editors Weblog.

Мене ми се допадна коментарот на едно типче од Шри Ланка. Тој вели има три вида новинари, кога станува збор за подароци:

1. Тие кои ги одбиваат подароците, комплетно

2. Тие кои ги прифаќаат и се трудат тоа да не им влијае на работата, и

3. Тие кои сами си бараат подароци.

Кое е вашето локално искуство?

Technorati Tags: , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments За гагаџиите (новинарите)

 1. Развигор 18/04/2007 at 13:23

  Дали како подароци може да се сметаат:

  1. мобилни телефони со броеви

  2. плаќање патни трошоци за покривање настани и личности

  3. објавување реклами во истото списание кај што има интервју со претставник на рекламираната фирма

  4. храната и пијалокот на настаните за медиумите?

 2. darko156 19/04/2007 at 09:16

  Шо знам. Според мене

  првото, ДА

  второто, дискутабилно е

  третото, НЕ ама грдо и сељачки изгледа ;)

  четвртото, до некоја граница НЕ

 3. darko156 19/04/2007 at 11:47

  Струмјан го искористил овој пост како мотив и поставил анкета на сајтот на МРТ.

  <a href="http://www.mrt.com.mk//index.php?option=com_poll&task=results&id=8&mosmsg=%D0%92%D0%B8+%D0%B1%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5+%D1%88%D1%82%D0%BE+%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%B5%21&quot; title="резултатите" rel="nofollow">Резултатите од гласањето будно ќе ги следиме :)

 4. Pingback: Помни

Comments are closed.