Медиумски архиви

Од многумина сум слушнал, а богами и јас мислам дека едно од најголемите богатства на државниот медиумски сервис е нивната архива.

Во минатото повеќе мои пријатели се имаа обидено да влезат во архивата на МРТВ, но залудно. Иако нивната идеја беше да сe премотуваат лентите и да ги извадат од водата во која тие се пoтопени со години, сепак тоа тешко им одеше.

Еве еден мноооогу позитивен пример како тоа треба да изгледа. Се разбира примерот доаѓа од најпочитуваниот јавен медиумски сервис на светот: BBC

The BBC is looking for people to join a six-month trial in which 20,000 UK residents will get free access to hundreds of programmes from the BBC archive, including reports of historic events as they happened, ground-breaking documentaries, soaps, action-packed children’s shows, sumptuous dramas, and comedy shows that thrilled the nation. …backstage.bbc.co.uk

И јас сакам ;-( сакам да ја прегледам архивата на документарни филмови и особено онаа со снимки на традиционална музика, снимките со оркестарот на Пеце Атанасовски и сите емисии на Душко Димитров.

За тоа што сакам да гледам низ архивата на BBC, поарно ич да не почнувам.

Technorati Tags: , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Медиумски архиви

  1. Бунка 19/04/2007 at 15:18

    Зш не ги спомна и цртаните? 🙂

  2. Perlengkapan bayi 21/11/2012 at 06:10

    Wow, superb blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is excellent, as well as the content!. Thanks For Your article about Медиумски архиви | К О М У Н И К А Ц И И .

Comments are closed.