Вечер краде пари од блогери

Одамна помина времето кога „новинарите” ја конторлираа информацијата. Веројатно ќе бидат потребни уште неколку вакви примери за да се освестат дека заедницата е знае ДАЛЕКУ повеќе од нив. Катастрофа невидена. Ај што украле, ај што не навеле автор, ај што не сфатиле дека кајгана е портал, а тепај време блог, него и на насловна бе??

Еј, без никава навреда, ама „детска” зафрканција да ставиш на насловна на дневен весник, кој нели прв дознава и треба да биде сериозен конкурент на пазар, па уште и никаков текст внатре, ужас.

Одамна не сум го пишал ова: многу знаат повеќе од еден, блогосферата е моќна работа

Поддршка и од мене.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments Вечер краде пари од блогери

  1. sead93 20/04/2007 at 11:03

    Is it me, или „Вечер“ и минатиот пат џапнаа „прича“ од блогери? Со фискалната каса и ЈСП? Веојатно сум јас љуфка, тие од „Вечер“ се едни фини господа…not 🙂

  2. sead93 20/04/2007 at 14:33

    „Многу знаат повеќе од еден, блогосферата е моќна работа“ = само да го подвлечам и јас ова, ако Дарко дозволува, мислам дека луѓето и не се свесни колку е битна трансформацијата од, постоечката, (1) „репрезентативна демократија“ и (2) „либералните медиуми“ во кои (1) некого гласате, па тој ве застапува и као (2) може се да кажете и нема да завршите во затвор во новите медиуми и начини на учество во јавниот живот во кои посредништвото и политичко-административно (1) и медиумското (2) станува непожелно и можеби непотребно. Фер ситуација, народ и јавност, си се народ и јавност, без проповедници и лажни застапници.

  3. Pingback: Тепај Време…

  4. Pingback: Тепај Време » Blog Archive » Вечер ги украде парите!

Comments are closed.