Blogger & Podcaster

Американскиот медиумски пазар, меѓу другото, познат е и по својата длабока структурираност на медиумите, ова особено важи за магазините. Сигурно досега сте налетале на некој магазин за раткапни на Volvo камиони :)

Oвој пазар во 2005 имал нешто повеќе од 18.000 наслови, само за магазини праам муабет. Детали во врска со овие бројки на MPA – Magazine Publishers of America.

Е сеа, овој пазар деновиве стана побогат за уште едено издание. Се чини малку нелогично, но кога публиката го сака тоа, и особено кога рекламерите го сакаат тоа, зошто да не. Сега има магазин за блогери и подкастери. (блог, podcast)

Комплетно, првиот број може да го погледнете/прочитате тука.

Искрено многу ме радуваат вакви работи, бидејќи докажуваат дека не оди се онлајн,и дека нема да изумрат овие „стариве” медиуми.

Technorati Tags: , , , , , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Blogger & Podcaster

  1. Струмјан 23/04/2007 at 20:04

    Од сé прават пари, ама ако… Фала за четивово.

Comments are closed.