Exctinction timeline 1950-2050

Или локализирано „Временска оска на истребувањето“ 🙂 Двајца австралиски футуролози се збраа и конципираа приказ (секако претпоставен во периодот 2008-2050) како некои феномени од сферата на комуницирањето, технологијата и слично се очекува да исчезнат. Портпаролите на засегнатите веројатно би рекле одважно дека се работи за „шпекулации од кругови на нивната директна конкуренција“, но има тука и солидни аргументи ова еден ден да стане веродостојна слика. Штета што само не се засегнати нашиве локални субјекти, многу ме интересира кога ќе исчезнат некои од нив. Бонус информација: Спамот се очекува да исчезне 2035!

timeline.JPG

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.