Само-промоција

Една мала споредба.

Утре на нашите трафики се појавува Глобус во издание на МПМ. Освен некои дошепнувања од лево – десно за ова ново издание, од пред некој ден може да се најде реклама во останатите изданиа на МПМ. И толку. (ако некој некаде видел нешто повеќе нека пише)

Јужна африка се подготвува за нов весник, ќе се вика The Time, а неговиот уредник вака решил да започне со негова промоција:

Ray Hartley, editor of the soon-to-be-launched daily The Times, South Africa, is taking an interesting new approach to transparency; he is blogging about the entire setup, featuring “inside” newsroom info and sneak previews of the paper. Check out the blog here.Hartley has blogged since the official announcement of the launch on April 9. Since, then, he has included sneak-peek photos of a dummy of the paper, reactions to the announcement of the launch, and even descriptions of newsroom disagreements (over whether to use Macs or PCs) –a big change for a usually not-so-transparent industry. Check out Hartley’s blog here. …Editors Weblog

Не велам дека сега требало Глобус да го најавуваат со блог, ама редно е и нашите издавачи да сфатат дека треба да се погрижат повеќе за имиџот на нивните изданија, редно е да сфатат дека и на нив им е потребна пр служба. Досадно е да се нагаѓаат идеите, на издавачите, редно е да кажат зошто го прават тоа што го прават.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Само-промоција

Comments are closed.