Локално блог новинарство

Бидејќи често се дискутира за блоговите како форма на граѓанско новинарство, а ретко имаме класични локални примери кои служат за урнек, еве посочувам на еден тазе пример од еден локален блогер кој можеби има најмногу допирни точки со (читај најмногу постови му се) граѓанско новинарство.

ВОЛАН – СЛОВЕНЕЧКА – кратка историја за нејзината долга изградба

Улицава не може да се изгради цели 6 години а на Волан му биле потребни „цели” 6 часа за да комплетира еднен пост кој може во некоја мера да се оквалификува како истражувачко новинарство.

Ова цели го ставив во наводници бидејќи гледано од различен агол тоа е и малку и многу 🙂

Доколку ви се допадне постот можете да го кајмакувате

Technorati Tags: , , , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.