Буш чита блогови

ВНИМАВАЈТЕ!!!
Може токму вашиот ќе биде следен 🙂

Само ќе треба да го поминете неговиот повеќестепен филтер. Прво CIA потоа неговата канцеларија па на крајвашиот пост да стигне до него 🙂

CIA mines ‘rich’ content from blogs: President Bush and U.S. policy-makers are receiving more intelligence from open sources such as Internet blogs and foreign newspapers than they previously did, senior intelligence officials said.
The new Open Source Center (OSC) at CIA headquarters recently stepped up data collection and analysis based on bloggers worldwide and is developing new methods to gauge the reliability of the content, said OSC Director Douglas J. Naquin.
“A lot of blogs now have become very big on the Internet, and we’re getting a lot of rich information on blogs that are telling us a lot about social perspectives and everything from what the general feeling is to … people putting information on there that doesn’t exist anywhere else,” Mr. Naquin told The Washington Times. …повеќе

Ова е рекацијата/толкувањто/преводот на оваа вест на промотерите на првиот американски амандман: How to read right wing spin

Извор: The Washington Times, CIA, Shakesperes`s Sister

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments Буш чита блогови

  1. Ivica Bocevski 29/04/2006 at 15:33

    А, бе, најголемиот дел од информациите што ги добиваат и анализираат разузнавачките служби доаѓа од отворени извори. Ова само зборува дека и блоговите станале медиуми достојни за внимание и анализа и ништо повеќе. Не ја разбирам паранојата?

  2. Darko156 29/04/2006 at 17:06

    Нема параноја бе Ивица

    Јас само се обидував да ја направам интересна веста

Comments are closed.