Најдемократските организации
за 2007 година

Неверојатно ама апсолутно эа верување – списокот на WORLDBLU на најдемократски организации эа 2007 година на првото место ја поставува 1-800-GOT-JUNK? – најголемата организација эа отстранување на “ѓубре”, потоа следат AIESEC International эа потоа да эапочнат “комуникациските “организации: Axiom News , Berrett-Koehler Publishers, Inc., следи и BetterWorld Telecom – эа која се вели дека е “единствениот телекомуникациски сервис на УСА кој единствено е фокусиран на обеэбедување услуги эа органиэации кои имаат социјални и одржливи мисии”.

Вреди да се спомене и дека на листата се наоѓаат и i-Free (лидер на пазарот со мобилна телефонија во Русија) и секако Linden Lab – одговорните эа постоењето на Second Life кои се најдоа на фамозното 18 место.

На 27-то место се наоѓа TakingITGlobal “најпопуларната онлајн заедница на млади луѓе кои се заинтересирани да направат промена ” т.е. in making a difference.

На 33то место се најдоа и Zaadz кои важат за “сервис эа социјално вмрежување со повеќе од 40,0000 членови и виэија за промени во светот

Последниве три органиэации се виртуелни онлајн заедници;

Дополнително од 34-те организации колку што има на списокот може да се забележи дека видливи се 12 организации кои на овој или оној начин се поврэани со комуникациите.

Целиот список можете да го погледнете овде:

THE WORLDBLU LIST OF MOST DEMOCRATIC WORKPLACES™ 2007

па доживејте го и проценете сами

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.