Fox News експерти

По нашите медиуми се прошетаа голем број, „експерти“, стручњаци, и слични ѕверки од сомнителен карактер и побуди, и колку и да сме критички настроени како нашите медиуми конструираат експертски сесии и готват невкусни квази-стручњачки манџи, сепак треба да признаеме дека има и полошо. Fox News, say no more...Апсолутен лидер во областа на медиумски симулации, пристрасност, пропагандистички кампањи и сличито. Последната креатива од овој докажан медиум е кампањата против критичарите на Барак Обама (оти про-конзервативниот Fox News проценил дека тој е подобар противник за нивниот пулен републиканецот Мек-Кејн) а за експертски прилози не се бираат ни средства ни ликови:

dsc00003.JPG

Кинки Фридмен е последната ѕвезда во оваа Fox News гранд парада. Две работи: кога ги праќаат нашите новинари во разни Америки на обука сметајте дека ги обучуваат и за вакви методи на конструирање на медиумски ликови со цел влијание на обичниот гласач, второ што би бил нашиот локален пандан на ова? Сточар мислител? Овчар поет? О, не, па ние веќе имавме една таква фигура (Иснифари Џемаил), треба само да ја испромовираме во експерт.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Fox News експерти

  1. melbourne australia 21/11/2012 at 05:01

    There are no birds in last year's nest. – Italian Proverb

Comments are closed.