News interactivity

Joanna Geary recently published her News interactivity index, which allows for comparing how different sites fare with the newest technologies. The team of European journalists led by Paul Bradshaw pushed this initiative a step further so as to carry out a broader analysis of the abilities of many news websites. …Nicolas

Јас пак, од скоро сум дел од тимот на Paul Bradshaw (иако не сум новинар, ги следам тие теми и подолго време сум во контакт со Paul) и како резултат на тоа, овој индекс сега има и македонски сајтови. Досега во базата внесов само два сајта, но подоцна планирам да внесам уште некој.

Интересно е да се стават рамо до рамо локалниве онлајн изданија но и да се види колку може да се мерат со останатите европски извори на вести, се разбира кога станува збор за избраните интерактивни соджини.

Еве ја „играчката” па споредувајте :), и очекувајте наскоро повеќе локални сајтови внатре.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments News interactivity

  1. sead93 29/04/2008 at 19:19

    Честитки, супер достигнување и успех!

  2. Pingback: 2008 година на купче | К О М У Н И К А Ц И И

  3. melbourne australia 21/11/2012 at 04:55

    Van Wyck Brooks~ The creative impulses of man are always at war with the possessive impulses.

Comments are closed.