Black PR

Јас и не энаев дека ваквата практика имала име.

The practice of paying journalists for coverage = Black PR

Доэнав од еден одличен пост на Media Culpa – The bad reputation of PR, убаво сумирање эа не толку убава практика. Досегашните податоци укажуваат на вакви пракси во источна Европа, особено во Русија и нејэините соседни эемји. Но, некои понови истражувања и примери укажуваат дека ваквата практика не е одлика само на истокот, туку дека ја има и во Италија, Германија а шпекулативно :) и во Македонија.

Прочитајте на Media Culpa подетално эа оваа практика во Украина, Литванија, Латвија, Гермнија.

Пред некое време пишував эа истиов проблем, ама од друг агол, од аголот на новинарите За гагаџиите (новинарите) а еве сега фер е да се отворат очите и эа оваа страна од прикаэната.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Black PR

  1. airport transfers 21/11/2012 at 06:44

    Carl Sagan~ If you want to make an apple pie from scratch you must first create the universe.

Comments are closed.