Менаџирање на достапноста

Ако се погледне фактот на колку начини и преку колку медиуми може да стапите во контакт и да размените пораки или „искомуницирате“ со некого, интересно е да се спореди колку пати всушност и успева да стапите во контакт со тие лица и колкав процент на денешната посредна комуникација е успешна. Ова е прашање ги заинтригирало аналитичарите од New Media Consortium (NMC), па во врска со него и менаџирање на достапноста кај студентската популација, тие го наведуваат следново:

Students decide how to communicate based on several factors:

  • The level of time sensitivity, anonymity, and interaction desired
  • The duration and richness of media preferred for the communication experience
  • Whether the communication is public, private, or intended to be shared with many people at once…

 

За останатите заклучоци и тенденции во комуникациските навики и стратегии кај студентите во остатокот од текстот. „Бекграундот“ на оваа анализа секако е настанот во кампусот на Вирџинија Тек.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Менаџирање на достапноста

  1. chauffeur service me 21/11/2012 at 05:12

    Make the night night, and the day day, and you will live pleasantly. – Portuguese Proverb

Comments are closed.