Нов фронт за македонски производи?

„Македонската асоцијација на дигиталната забавна индустрија“ (M.A.D.E.) на 11.05.05 го претстави новиот фронт за создавање производи “Made in Macedonia”. Асоцијацијата ги презентира можностите и достигнувањата на своите членки, фирми и поединци, кои вклучуваат продукциски и пост-продукциски студија, фирми кои произведуваат игри и мултимедиумски производи, 2Д и 3Д студија, тренинг центри и невладини организации.
Целта на собирот и на активностите е промовирање и развивање на Македонија во земја која ќе биде присутна на мапата на светската дигитална индустрија.

Активностите на M.A.D.E. се подржани и од Мисијата на „USAID“ во Македонија.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.