Јапонците работат на веб-тројка?

Ако некој се праша, по нашироко елаборираниов процут на новите интернет алатки и Web 2.0, што е следно, тогаш еве го и можниот одговор. Јапонците, како и обично, не се прашуваат, туку го диктираат темпото како идниот развој на интернетот и комуникациските технологии може да изгледа и кој правец ќе фати истиот:

The (Japanese) government will set up a special zone next fiscal year to test “ubiquitous” Internet technology in situations as varied as providing medical services for the elderly, preventing car accidents and buying vegetables, officials said on Saturday…The special deregulation zone for achieving the ubiquitous network — a system allowing everyone and everything to be connected anytime and anywhere by Internet technology — is expected to be set up in an area where there is less radio wave interference. The most likely candidates are Hokkaido and Okinawa.

Покрај чипот за PS3, вестите од овој потфат и експеримент ќе бидат едни од најочекуваните во наредниов период од земјата на изгрејсонцето 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Јапонците работат на веб-тројка?

  1. Томе 13/05/2007 at 21:00

    Јапонија е веќе некое време таргет за тестирање на сеприсутни комуникациони технологии… лани слушав презентација од Flarion која во 2004 заедно со Vodafone ја тестираше својата Flash-OFDM технологија за таква ubiquitous врска која ќе те држи поврзан во канцеларија, на патот до дома и дома :). Тест мрежата беше воспоставена во Токио.

    Чим во текстов се спомнува владата, значи дека најверојатно таму ќе има некакво регулаторно придвижување на темата.

Comments are closed.