РЕЗУЛТАТИ: Анкета – Употреби на мобилен телефон

Пред некое време промовиравме една анкета која испадна сосем случајно. Анкетата беше превод и минимална адаптација на следната анкета, благодарение на Аница, што ја сподели и дозволи да ја користиме.

Анкетата доби 41 одговор. Подолу еве ги комплетно резултатите од сите прашања. Како и да е, мора да напоменам дека анкетава не е резултат на некоја посериозна подготвка и сл. Има методолошки недостатоци, не баш репрезентативен примерок и сл.

Прво погледнете кој ја пополнил анкетата па потоа и како одговарале на прашањата. Заклучоци може да си изведува секој сам. Јас мислам дека некои за одредени прашања ја криеле вистината :), ама тоа е моја лична перцепција, нормално не мора да биде точна 🙂

* кликни ја сликата ќе биде малку поголема

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

4 Comments РЕЗУЛТАТИ: Анкета – Употреби на мобилен телефон

 1. новица 14/05/2009 at 23:59

  твитер линкот за аница е зезнат.

 2. Darko Buldioski 15/05/2009 at 00:08

  Туф ама му се израдував на коментаров, реков некој седна и ги разгледа резутативе и заклучи нешто :))

  фала новица, средив. 🙂

 3. новица 15/05/2009 at 16:04

  го читав јас ама како гледаш доцна фати вчера и си викам ај само за ова да пишам, а за другото може кога ќе размислам на свежо 🙂

 4. столе 31/05/2009 at 05:50

  и што може Дарко да се заклучи од 41 одговор?

Comments are closed.