Kurir.com.mk уште една локална дестинација за вести

Уште едена нова онлајн дестинацја за вести. Во последно време навистина се размрда локалната интернет понуда на т.н. news сајтови. Изработен во Jommla вака навидум ок, нов е, ќе видиме како ќе им оди.

Kurir com mk

Класика на почеток, почналче да се рекламираат а сајтот не им е готов, ама веќе такви работи не ме изненадуваат. Тоа тука е стандардно. Ми се допаѓа употребата на Joomla која е се позастапена кај нас во последно време, но се мислам кога некој ќе собере храброст да плати некоја од premium news темите кои не се воопшто скапи а можат да понудат добро разработена структура и дизајн, и да скратат многу време.

Значи да резимираме, Kurir (не знам зошто е на латиница) има rss feed. :)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Kurir.com.mk уште една локална дестинација за вести

  1. Todorovski 27/05/2008 at 21:51

    Го посетувам сајтот откако тргна рекламата, сериозен пристап кој се надевам дека ќепродолжи и во иднина затоа што нашиот медиумски простор има потреба да се шири особено во интернет просторот. Посебно ме радува што имаат сосема нов концепт за овие простори и не се копија на нашите досегашни портали кои ни ги преведуваат темите од хрватските сајтови и ги сретнуваме истите текстови на повеќе места. Ќе видиме како ќе се снајдат финансиски со оглед на неразвиеноста на интернет рекламирањето.

  2. Pingback: 2008 година на купче | К О М У Н И К А Ц И И

Comments are closed.