Caramelo со поволности за Foursquare корисниците

Не помина многу време од мојот пост за foursquare (4sq) каде пишав дека ќе почекаме да видиме некои од нашите локали да почнат да го користат 4sq за нудење на поволности за оние што се чекирале или се „градоначалник“ (мayors) на локалот, а демантот стаса вчера од Caramelo. Caramelo на својот „градоначалник“ ќе му нуди 25% попуст на сите напитоци додека е на „функција“.

За тоа како дошле до идејата и зошто почнале да го користат 4sq како и другите социјални медиуми за комуникација со своите муштерии направиме интервју со Коки од колектив кој стои зад акцијата со 4sq.

Снема батерии тука…. продолжете на второто видео…

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

8 Comments Caramelo со поволности за Foursquare корисниците

 1. Pingback: Tweets that mention Caramelo со поволности за Foursquare корисниците | К О М У Н И К А Ц И И -- Topsy.com

 2. petar 19/05/2010 at 22:26

  neznam dali samo kaj mene ama videoto zastanuva nekade na 5:30. 🙂

 3. darko buldioski 19/05/2010 at 23:27

  Имаш право Петар, и мене ми застана… сега ќе проверам да видам каде настанува проблемот 🙁

  фала за известување

 4. Viktor 20/05/2010 at 15:18

  Сум прошол милијарда пати низ та улица, но никогаш не го видов кафулето. Се уште не знам точни каде е, ја знам уличката. Меѓутоа сега сакам да го најдам местото. Интересно. 🙂

 5. колектив&tra 20/05/2010 at 19:37

  Само еден update:

  го контактиравме Foursquare околу одобрувањето на специјалната понуда и одговорот е дека сѐ уште се процесира. Имаат премногу барања и поради тоа процедурата е малку бавна. Ќе ве известиме штом пристигне одобрувањето.

 6. Pingback: Caramelo™ на Foursquare » Caramelo™

Comments are closed.