#комкаст 41 – Најава на конференција за слобода и приватност на интернет

Оваа 42. епизода од нашиот покаст комплетно ја посветивме на конференцијата за слобода и приватност на интернет која треба на 21 и 22 да се одржи во Скопје. Ирина ни беше гостинка како претставник на Метаморфозис, официјалниот организатор на настанот.

Дискутиравме за агендата, целите, очекувањата и секако накратко за состојбата по овиепрашања во МК. Првиот ден ќе биде посветен на приватноста на интернет, а вториот на слободата на изразување и во голема мера на медиумите. Се гледаме во City Hall следната недела.

Програма: Конференција за слобода и приватност на интернет (pdf)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.