3Д вести во боја

Не знам колку е ова успешен обид, или колку ќе биде успешен, ама сепак вреди да се види. MSNBC во својата богата палета на екперименти направени во секторот NewsWare имаат еден наречен Spectra Visual Newsreader.

NewsWare is msnbc.com’s laboratory for news-infused games, tools and other experimentation. From the first-ever interactive cinema crowd game to graphic news visualizers, we’re always searching for useful and fun ways to enhance and extend the msnbc.com experience.

Апликацијата Spectra претставува обид да се направат вестите пошарении и попровлечни за следење. Не би рекол поинтерактивни бидејќи освен читање и прелистување не гледам некоја јака интеракција внатре. Секоја тема си има своја боја, секоја подтема, нијанса на истата боја, и сите се вртат во круг пред вашите очи и чекаат да бидат кликнати за да ги прочитате. Вака MSNBC си ја пшретставува ова играчка

Spectra msnbc

Spectra merges the news spectrum and the color spectrum into an expansive news viewing experience. With comprehensive live news coverage, striking design, complete customization, dynamic browsing, human body interaction and many other unique features, Spectra brings A Fuller Spectrum of News to life in our most immersive extension yet.

Мене не ми го задржа вниманието долго време, најубаво човек сам да си проба, никогаш не се знае 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments 3Д вести во боја

  1. sead93 20/05/2008 at 15:06

    Одличен сервис, вреди да си поигра човек со него, спојува извонредно функционалност и некаква естетика на сурфањето.

  2. melbourne airport ex 21/11/2012 at 05:44

    Sign on a church bulletin board: You aren't too bad to come in, You aren't good enough to stay out.

Comments are closed.