Пишувај ја иднината

nike-write-the-futureСе наближува и Светското првенство во фудбал а како што се подгрева атмосферата и расне еуфоријата, така и големите играчи огласувачи се обидуваат да станат дел од фудбалската треска. Иако построгите критичари секако ќе забележат на комерцијализацијата на спортот, нам на блогот овде ни се виде интересно како еволуираат рекламните трендови и како и тие се обидуваат да ја пресликаат (р)еволуцијата на социјалните мрежи и медиуми.

Овие денови „Nike“ ја стартуваше својата рекламна кампања „Write the Future

Покрај својот визуелен „wow“ ефект, таа нуди и интересна „длабочина“ во рекламната кампања која сака да ги инволвира и гледачите, т.е. фановите на начин кој не е практикуван досега. Тие, како и младите фудбалери, ќе имаат шанса со испраќање на свои фото и видео содржини да се најдат во следните фази од рекламната кампања:

This marks the first stage of a journey that will ultimately see fans around the world write their own future through experiences that put them at the center of the action. In June, fans will be able to live like their heroes through a unique experience on nikefootball.com that generates ripple videos and visuals from their own photos and information, placing them at the center stage.

Footballers can then use this creative to build their own Facebook campaign to get noticed and selected for “The Chance” – an elite Nike Academy football camp in partnership with the Barclays Premier League in England that allows players to get scouted and get noticed at the highest level of the game (Vimeo.com).

Со нетрпение чекаме да видиме, како ќе биде изведена оваа иновативна кампања.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Пишувај ја иднината

  1. Pingback: Tweets that mention Пишувај ја иднината | К О М У Н И К А Ц И И -- Topsy.com

Comments are closed.