Таг-манија

Во недостаток на повеќе време и концентрација, само ќе посочам на уште еден корисен и квалитетн пост на Goodbytes кој се занимава со таговите, тоа се оние зборчиња за кои пред некое време покренавме иницијатива, дека е корисно да се користат.

Тагови и категории е посотот на Goodbytes, и нуди неколку фер причини зошто е корисно користењето на таговите. Инаку најискрено јас често заборавам да ставам тагови на моите постови, но исто така и досега не ми се случило во мојот каутер да приметам дека некој дошол на мојот блог преку некоја страна на Technorati. Сепак не се откажувам, бидејќи таговите не се само за лична корист туку и за овозможување и другите да побараат нешто повеќе за одерена работа токму преку твојот таг.

На линковите кои ги посочил Goodbytes јас би го додал и следнов лник: Folksonomy

Повеќе во некоја следна прилика 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Таг-манија

  1. Pingback: Aрхеолошки д…

Comments are closed.