Балканските блогови на Pods and Blogs на BBC 5 радио

Pods and blogs is an hour of radio dedicated to covering the news as it’s seen by bloggers, podcasters and the citizen media. It’s our attempt to report the news members of the public are creating, discussing and sharing across the world thanks to the internet. (source)

Во последанта епизода, од 26. мај, последниот прилог е посветен на балканската блог сцена. Се разбира благодарение на Robin Hamman кој направи неколку интервјуа за време на Glocal 2.0

Pods: Futurology, Nomnomnom and Blogs in the Balkans, 26 May 08
Travel to dangerous places, a futurologist compares 1998 and 2008, Nomnomnom and blogs in the Balkans (source)

Сега за сега mp3 од епизодата има на сајтот на BBC, но наскоро ќе ставам уште еден линк затоа што мислам дека таму се достапни една недела: Pods: Futurology, Nomnomnom and Blogs in the Balkans (mp3 12MB)

Во прилогот покрај мене, нели 😉 учествуваат и Драган Варагич (Србија), Ведран Обучина (Хрватска) и Зоран Ричлиев (Македонија).

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Балканските блогови на Pods and Blogs на BBC 5 радио

  1. ribaro 28/05/2008 at 13:43

    Ричлиев изнесува многу вистинити констатации и предвидувања за блоговите за во иднина. Интересно е нашето искуство (на Македонската блог заедница) кое е уникатно. Кај нас работите почнаа однаопаку отколку во светот.
    Се поставува прашањето зошто е тоа така.

  2. Darko Buldioski 28/05/2008 at 22:14

    Па не би рекол дека се опаку, туку малку измешани, можеби.

    Работата е што, можеби некои фази и нема да ги поминеме, туку ќе ги прескокнеме автматски под влијание на веќе развиените примери од другите земји.

Comments are closed.