ВАЦ гаѓа во погрешна насока

На највата на Геро за објавување на (вистински) бесплатен весник, една недела подоцна реаkcija, ни помалку ни повеќе туку ВАЦ химселф – Бодо Комбах.

Весниците ќе имаат добра иднина

Објавениот текст е дел од излагањето на еврофорумот „Комуникации 2006“ одржан во Виена.

Коментари на текстов најдов кај Жаре и кај Владо, и оттаму се упатив на страницата на Утрински за да прочитам што пишал Бодо. Наидов на еден текст кој ме потсеќа на времено на едноумието и доминацијата (иако сум бил мал, сум слушал што збореле постарите, оттаму знам).

Започанав да коментирам кај Жаре и си реков ќе пишам пост, ама сега не можам да си ги средам мислите една по една за конструктивно да го искоментирам текстот во Утрински. Па затоа издвоив неколку наслови кои се директни одговори на некои од тезите и заклучоците во овој текст. Текстот барајте го на Утрински, прочитајте го па потоа вратете се тука за да ги прочитате насловиве. Сите се само од еден извор (така ми беше најлесно) editorsweblog, а го избрав него претпоставувајќи дека голем дел уредниците на неговите весници се дел од оваа фела па оттаму ги почитуваат ставовите на своите колеги.

еве ги насловите (конечно 🙂

25 million Free Dailies
India: No free dailies, no surprise
Newspapers adapting journalism to Internet reading habits
Newspapers need real innovation
China: Print, Internet media clash
Spain: El Mundo’s circulation soars

US: internet advertising spending on the up and up
Are big media companies losing their grip?

Знам дека никој нема да ги прочита одеднаш сите овие текстови, но секој од нив (дури во првата реченица) нуди директен демант, решение, одговор и многу повеќе од тоа, на прашањата и тезите кои ги пласира Бодо.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment ВАЦ гаѓа во погрешна насока

  1. Razvigor 29/05/2006 at 20:54

    Јас се пријавувам да ги прочитам – утре!

Comments are closed.