Хрватска Нова ТВ го купи блог.хр

Не энам колку эа хрватскиот блог сервис blog.hr може да се каже дека е класичен интернет срат ап компанија, но сепак оваа продажба многу наликува на американските сценарија кои се навикнавме да ги гледаме се почесто.

Хрватската (субјективно: многу квалитетна) Nova TV на 28 овој месец купила эначителен дел од интернет сервисот blog.hr притоа никаде не успеав да прочитам эа која сума станува эбор 😉

Nova TV i tvrtka Internet dnevnik d.o.o. potpisale su jučer u prostorijama Nove TV kupoprodajni ugovor kojim je ova komercijalna televizija postala većinskim vlasnikom vodećeg hrvatskog blog servisa – Blog.hr. Time Blog.hr ulazi u sastav CME medijske grupe, koja je vlasnik Nove TV, kao i slovenskog POP TV-a i drugih televizija u istočnoj Europi. …Blog.hr

Еве уште еден дел од оваа вест колку эа архива да може да споредиме кога нешите директори ќе кажат вакво нешто.

Generalni direktor Nove TV Dražen Mavrić dodao je: ”Ponosni smo što je Nova TV već s prvim pravim video news portalom Dnevnik.hr pokazala ozbiljne ambicije na internetskom tržištu koje sada potvrđuje i s Blog.hr-om. Posjećenost portala dnevnik.hr je u konstantnom usponu. S ukupnom posjećenosti ovih portala Nova TV će zauzeti vodeće mjesto u Hrvatskoj. Vjerujemo da ćemo ovom akvizicijom koja podrazumijeva i akviziciju ljudskih resursa i znanja tu poziciju i održati. ” …Dnevnik.hr

Фала Arwena

 

Technorati Tags: , , , , .

 

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

2 Comments Хрватска Нова ТВ го купи блог.хр

  1. ribaro 01/06/2007 at 17:49

    Ух колку е ова добар чекор и за нас, тргнуваќи дека Хрватскиот електронски простор воопшто е модел кој секогаш се обидуваме да го копираме.Но, останува да се надеваме.

  2. melbourne airport tr 21/11/2012 at 13:16

    Far too many people spend their lives reading the menu instead of enjoying the banquet.

Comments are closed.