140.mk, слушни ја македонската твитерсфера

140mk_logoПоминаа повеќе од 14 часови од лансирањето на 140мк. Во овој пост ќе се обидам да ја сумирам идејата за 140.мк како и да одговорам на некои прашања што се покренаа после лансирањето на сервисот.

Главна идеја и мотивација за креирањето на овој сервис е прикажување на македонската твитерсфера на едно место. Планираме 140.mk да биде повеќе од директориум, сакаме да стане референтно место на кое ќе се следат локалните трендовите.

140.мк (бета)_1275392132546

Планот на 140.мк не е да прерасне во клиент за твитање туку ефективно да ја следи дебатата во македонската твитер заедница. Затоа, иако има опција да твиташ, ретвиташ и одговараш од самиот сервис примарната улога на 140.мк не е да се твита од него туку да се следат трендовите.

На почетната страна е поставено да се прикажуваат категориите со највеќе членови и последните 5 регистрирани корисници. Секој корисник одбира до 6 категории при регистрација кои подоцна можат да се менуваат. Твитови од корисникот се прикажуваат во сите категории во кои тој се пријавил. Токму затоа релеватноста на твитер стримот не е голема.  Поради овие причини на почетната страна се одлучивме за прикажување на последни корисници наместо твитови. Во иднина ќе размислуваме за промена на оваа функционалснот.  Засега брзо решение за ова може да биде идејата на @dasaf.

Twitter - Дарко Крстевски- ping до #140mk @140mk сака ..._1275402545777

Голема благодарност до сите што беа вклучени во процесот на создавање на 140.mk, како и до оние што станаа дел од 140.mk и испратија пофални зборови, критики и совети за подобрување. Запомнете:

Квалитетот, вредноста и релевантноста на 140.mk зависи од бројот на членови. Затоа: Приклучи се со твојата twitter сметка!

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment 140.mk, слушни ја македонската твитерсфера

  1. Pingback: Tweets that mention 140.mk, слушни ја македонската твитерсфера | К О М У Н И К А Ц И И -- Topsy.com

Comments are closed.