#комкаст 43 – со Виктор @zuberot Стојановски

Малку здрвен на почетокот, но после се опушти. Во оваа епизода со Виктор и Мите разговаравме за мобилните телефони, за локалните апликации и натпревари и за локалните услови за развој на пазарот на аплкации и сервиси за мобилни телефони.

подоцна дојде и Мите

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments #комкаст 43 – со Виктор @zuberot Стојановски

 1. Dimitar 08/06/2012 at 16:24

  Avtobusko … najkorisna mk aplikacija za vo Skopje!

 2. Anonymous 08/06/2012 at 22:43

  Убо, убо… Само што мислам дека сепак цената е проблем во РМ. Тој долар во Америка вреди како 10 денари тука, т.е. пет пати е поскапо. Епа сеа. Ем се нема пари, ем сиромаштија, ем пет пати поскапо отколку во Америка. Ако се средат цените и ако се најде некоја симпатична апликација, мислам дека има шанси нешто од нешто И да се продаде. Или софтвер со месечна претплата (исто мала). Или нешто што лесно може да се локализира па да се продава истата апликација на десетина пазари па така и кај нас да се проба. Се разбира, цената е закон овде.

  Што се однесува до културата на коментирање – обично зборот коментар (а и санкција) кај нас има негативна конотација?!? И затоа луѓето знаат само лоши коментари да даваат :S

 3. gclub 21/11/2012 at 12:08

  As soon as I found this site I went on reddit to share some of the love with them.

Comments are closed.