#комкаст 11 – #martin #protestiram

Веќе од насловот јасно е на која тема е оваа епизода. Одевме во живо нешто повеќе од 47 минути. Имавме одлична слушаност во живо на @RadioMOF и одлична соработка, конверзација со твитер заедницата.

Со Мите зборувавме за улогата и активностите на новите и традиционалните медиуми вклучени во рaзвојот на случајот со убиството на младото момче кое се случи во неделата на градскиот плоштад во Скопје. Спомнавме многу линкови, подолу еве неколку, издвојувам она што ми се чини важно а останатите пребарувајте ги на Twitter со #komkast

Правда за Мартин – http://justiceformartin.blogspot.com/
Hundreds protest Macedonian beating death – Washington Post
Полициска бруталност – Time.mk
http://vnukot.blogspot.com/ – 1, 2, 3
Macedonia: Online Community Prevents Murder Cover-Up
– Global Voices
Ништо не е расчистено – Kuzmanov.info

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment #комкаст 11 – #martin #protestiram

  1. Pingback: Влијанието на онлајн заедницата - Борис Кузманов

Comments are closed.