Веродостојноста на локалните медиуми

И едноставните акциии како copy/paste станаа вистински предизвик за техничарите кои силум прилика ги пополнуваат сајтовите на дел од локалните медиуми. Ако се земе предвид дека некој од нив имаат онлајн посетители приближно или понекогаш и повеќе од самиот тираж, мислам дека би требало да си ја сватат работата посериозно.

Еве го мотивот. Во вчерашен Вест има два вакви наслови

Странци ни ја кројат историјата-филмови, па мастурбирал пред децата

Милошоски се надева на датум за преговориаа со метли

За после неколку консултации и конечно проверка во печатеното издание и останатите наслови да сфатам дека ова е микс од:

Странци ни ја кројат историјата + Им пуштал порно-филмови, па мастурбирал пред децата

и

Милошоски се надева на датум за преговори + Македонци протестираа со метли

Да бидам искрен во првото читање ги барав метлите на Милошоски и перверзниот странец, ама за жал не ми успеа.

Фала Сеад 😉

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.