Село, ама какво?

Денес во 21 часот на ТВ А1 тема на политичкиот лајф магазин ЧУМУ се компјутерите и информатичката технологија. И се разбира до каде е Македонија. Со нетрпение чекам да ја погледнам, имам неколку причини за тоа, но сега засега, само една ми го зема целото внимание. Сакам да видам кое е тоа КОМПЈУТЕРСКО СЕЛО чиј дел треба да биде и Македонија. Досега сум слушнал и прочитал за глобалното село, ама за ова компјутерсково немав чуено. Ова е само најава. Повеќе утре.