3030 Prototype

Во недостаток на време за следење на World Editors Forum – Gothenburg сум пропуштил една интересна работа која премиерно била презентирана таму. Главната девиза таму беше иновации а кога се тие во фокус кој друг би бил центар ако не чичко Giner дел од INNOVATION Media Consulting.

The INNOVATION Lab, working in partnership with Bermer & Company, presented today for the first time the prototype of 3030, a new format, concept and idea that was welcomed by the participants of the World Newspapers Congress and the World Editors Forum with a great applause as a final surprise at the end of the session devoted to our 2008 INNOVATIONS IN NEWSPAPERS REPORT.

За жал, иако тие се фалат дека имало многу заинтересирани, детали има многу малку. Во еден следен пост Giner овој прототип на весник од иднината го опиша вака:

Short and deep.

Newsy.

Smart.

Sharp.

Less of More

More of Less.

Analytical.

Easy to read.

Handy.

Еве неколку фотки, повеќе за весникот од иднината ќе читаме во иднина, веројатно кога ќе го релазираат некаде низ светов :)

© Bermer/INNOVATION

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

3 Comments 3030 Prototype

  1. sead93 15/06/2008 at 12:17

    Одличен настан, се надевам ќе стигне (што побргу) до таму кај што треба. Сликата со двата типа весника е ептен ефектна.

Comments are closed.