Citizen journalism

Европа го доби својот нов медиум на партиципациско новинарство. По пример на OhMyNews сега и европјаните можат да се гордеат со ваков медиум. www.agoravox.fr е името и адресата. За жал е на француски но што е тука е.

The French daily Libération describes its new competitor as “one of the first completely free European citizen journalism initiatives on a grand scale.” The 150 to 200 contributors the site has already registered are essentially “blogueurs,” but come from varying backgrounds, from the unemployed to company bosses.
(link)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.