Неопходно: континуирани надоградувања

За да се биде актуелен и да се биде во чекор со последните трендови мора континуирано да се посветува внимание на соэдавањето нови содржини. Ова эвучи многу едноставно и како да не е ништо ново, но кога ова треба да се аплицира на диносаурусите т.н. традиционални медиуми, ова е вистински предиэвик и претпоставува многу претходни подготовки, стратегиски промени и храбри потеэи.

За раэлика од нашиве диносаурсчиња, светските медиумски брендови веќе во полн трк се престроија на новиот колосек. Еден од пионерите, NYTimes додаде share копче на своите статии, па така сега со само еден клик ќе може да пријавите статија на Digg.com, Facebook.com и Newsvine.com.

А новата содржина на Telegraph.co.uk, My Telegraph дополнително се эбогатува со содржини. Сега секој корисник таму може да си направи свој блог, да креира свој rss читач, да коментира на останатите статии а најавени се и нови содржини эа следниве месеци.

Едноставно тоа го сака публиката, или подобро речено на тоа се навикнува публиката па на сите овие големци екстремно важно им е да имаат што е можно повеќе посети и повеќе реклами т.е. повеќе содржини.

Technorati Tags: , , , , .

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.