Wikitorial дебата

Идејата на LA Times за вклучување на читателите во едиторијалот на весникот уште од самата најава предизвика различни реакции. (претходна објава) Деновиве е поставена beta-верзија на страницата на LA Times (link). Повеќе размислувања за идејата и можните импликации или можниот развој на Wikitorials ви предлагам да погледнете на следниве страници:
E-Media tidbits (link)
Online Jurnalism review (link)
Мене, искрено, идејава не ми се допаѓа. Пред се многу ми е заморно за следење и за споредување кој што сменил, а друга корист не гледам. Сепак, за мене подобар начин се коментарите под веста отколку вака.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Wikitorial дебата

  1. .???? 20/06/2005 at 14:09

    Ја тргнале бета верзијата ради некој сељак шо им ја пунел со inappropriate material.

Comments are closed.