Wikitorials OUT

Wikitorials OUT
Значи многу кратко траеше ова експериментирање. Изгледа на многу луѓе не им се допаднало па решиле да си поиграат малку со содржината на овие страници. Amy Gahran од Е-Медиа тидбитс има некое преодно решение кое би можело да ја врати оваа содржина назад на страниците на LA Times.

Here’s my idea: News organizations could offer wiki-based backgrounders and tutorials on important public topics — with a focus on the news value and public-interest aspects. I know this approach would be a bit tamer than wikified editorials, but maybe it’s worth considering. All news needs context, and this could be an especially rich source of context
(link)Додаено на 25.ЈУНИ.2005:
За да го следите развојот на ова тема појдете на editrialsweblog. Се случуваат многу нови детали околу враќањето на ова рубрика.

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Wikitorials OUT

Comments are closed.