I, Reporter

Новиот начин на пишување вести “Citizen journalism” станува се попопуларен. Блогерите се еден дел од оние (можеби и најголемиот) луѓе кои редовно придонесуваат за развој на овој тип на известување. Amy Graham и Adam Glen од Poynter токму на оваа тема пред неколку дена основаа, за почеток блог, за подоцна да ја развијат нивната идеја во комплетен проект кој би содржел советувања, и тренинг обуки. За нивното портфолио и идеја би ве советувал да прочитате на воведниот блог-пост на блогот (link). За два дена постоење овој блог т.е. овој проект привлече многу внимание (link). Мислам дека блогерите треба да ги следат овие работи, барем оние кој серизно го сфаќаат креирањето постови.
Секако на крај еве го и главниот линк на I, Reporter

додадено на 22.06.2005: editorsweblog на оваа тема
(како мал куриозитет, навистина подетално е сработена ама пред нив ја објавив :))

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.