Мобилна експанзија

Од поодамна мобилните телефони станаа најпроширена технологија во историјата на човештвото. Ова се само нови ажурирања на таа вест. Сумарно, 2.7 милијарди денес се корисници на мобилни телефони, или напишано вака за да делува поимпреисвно 2, 700 000 000 корисници :)

According to a recent Experian study, currently there are 2.7 billion mobile phones globally in use. By comparison, there are 850 million personal computers, 1.3 billion fixed landline phones, and 1.5 billion TV sets.nuz.jpg

In January 2001, only 13 percent of the global population carried a mobile phone. However, by December 2010, the figure will reach 70 percent, Media Post reported (SFN).

Што се однесува до бројките од Македонија ја задржувам својата резервираност за веродостојноста на податоците :) оти, на пример, јас и брат ми имаме досега купено едно 15 сим картички, и ако не бројат како 15 корисници, за да се достигнело некоја бројка, тогаш не знам колку се самите официјални бројки реални.

пс: Фала до Дарко за линкот :)

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.

1 Comment Мобилна експанзија

  1. melbourne airport 21/11/2012 at 05:46

    Unknown~ Any sufficiently advanced bureaucracy is indistinguishable from molasses.

Comments are closed.