Social network sites reinforce everyday networks

Темава не е нова, напротив низ интернетов го доживеа својот врв во моментите кога Robert Scoble направи фама околу експортирањето на неговите опдатоци на Facebook, ама денес на маил добив интересен линк, од брат ми 🙂 каде некои поенти убаво се подредени. Па еве како отворање, едно фино, поучно видео:

Па после неколку убави линкови:

So long Facebook – Non formality

The Economist Debate on Social “Networking” – Danah Boyd

И плус уште еден убав ресурс корисен за повеќе теми:

The Economist debates archive

Добро, знам дека нашите владини тела не се ни поврзани меѓу себе, и дека ова не не засега нас баш премногу, ама ете колку да знаеме каде и како се развива светов, и да не бидеме толку полетни кога објаснуваме како со помош на интернетот секој може сè за беспари. Се има цена, за некои цени може не сме ни свесни 🙂

Секој петок во твоето сандаче: преглед на најактуелните маркетинг, SEO, SEM, UX, дизајн теми и линкови од претходниот недела.